Tentokrát to nebylo srdce. Moderátorka po otřesném kolapsu poslala divákům vzkaz

Alissa Carlsonová se chystala v sobotu prozradit divákům americké televizní stanice KCAL News, jaké je o víkendu čeká počasí. Zrovna když dostala slovo, protočila oči, dopadla na stůl a nakonec se skácela k zemi.

Kolegové ihned přispěchali moderátorce na pomoc. Přerušili živé vysílání a místo toho nabídli divákům u obrazovek předtočené záběry, jak upozornil například portál Daily Mail.

Carlsonová skončila v nemocnici a média ihned začala spekulovat o tom, co se jí stalo. Připomínala, že podobný incident se moderátorce stal už v roce 2014, kdy pracovala v jiné televizní stanici. Tehdy zastupovala kolegu a uprostřed vysílání náhle začala zvracet. Od lékařů následně zjistila, že má problémy se srdeční chlopní.

[chooze:article;value:467520]

​Tentokrát byla ale příčina jiná, jak prozradila moderátorka na facebooku. "Naštěstí tentokrát nejde o mé srdce," ubezpečila fanoušky. Současně poděkovala za všechny SMS, zprávy a hovory s přáním brzkého uzdravení. "Budu v pořádku!" dodala novinářka.

Moderátorka už je nyní z nemocnice doma, a v úterním ranním vysílání CBS Mornings se dokonce spojila s kolegy, kterým popsala, jak přesně její obtíže probíhaly. 

Na vině byla tzv. vazovagální synkopa

Zhruba 15 minut před vstupem dle svých slov začala pociťovat mírnou nevolnost. Přisuzovala ji tomu, že ráno nesnídala, navíc vypila hodně kávy. "S největší pravděpodobností jsem byla trochu dehydrovaná. V tu chvíli jsem si myslela, že brzy budu v pořádku," sdělila v rozhovoru.

Jenže obtíže nezmizely. Mladá žena zkolabovala. "Existuje věc zvaná vazovagální synkopa, to je stav, který mám, provází ho mdloby," nastínila moderátorka. 

"Pokud je bloudivý nerv nadměrně drážděn, tepová frekvence se může snížit a krevní tlak klesne. Do hlavy se nedostane dost krve a vy můžete omdlít," přiblížil tento zdravotní problém lékařský zpravodaj Jon LaPook. "Dlouho se to nestalo a já se teď budu muset naučit, jak rozpoznat příznaky tohoto stavu," dodala moderátorka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.