Teplo i v listopadu a klidná atmosféra. Africký ostrov táhne i příjemnými cenami

[chooze:gallery;value:35605]

​Opravdu dlouhé léto si užijete kdekoliv v Tunisku, obzvlášť ale na ostrově Džerba. Díky jeho jižnější poloze tam ideální dovolenková sezóna nastává už v dubnu a končí až v listopadu. "Doporučuji hlavně podzim, protože je krásně vyhřáté moře," řekla Pátek.

Oproti zbytku země má ale Džerba odlišnou atmosféru. "Je ideální pro toho, kdo chce strávit spíš klidnější dovolenou," popsala Urbanová Dušková. "Nejsou tam žádné megalomanské stavby. Říká se, že by tam žádná budova neměla být vyšší než nejvyšší palma," dodala.

[chooze:article;value:550612]

​Hotelové resorty jsou na ostrově spíš rozlehlé a nabízí díky tomu krásné zahrady. "Můžete se tam setkat s takovým tím tradičnějším způsobem života," uvedla Urbanová Dušková. To kontrastuje se severní částí země, kde jsou města modernější a živější.

Výhodná je ale poloha Džerby nejen kvůli počasí, nabízí podle ní i příležitosti k poznávání. "Je to ideální místo pro výlety do předsaharské nebo saharské oblasti," řekla. Věnovat se tam můžete i adrenalinovým sportům.

[chooze:article;value:549536]

​A zklamáním nejsou ani ceny na ostrově. "Tunisko nabízí takový velmi dobrý poměr mezi kvalitou a cenou," vysvětlila obchodní ředitelka s tím, že výhodou je i krátká doba doletu, která se pohybuje v řádu několika málo hodin.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.