Teplotní rozdíly v Česku jsou enormní. Musíte se chránit, radí expertky

V první řadě je důležité, aby pleť byla připravena na různé vlivy počasí. Vizážistka Klára Jakabová zdůrazňuje význam správné péče o pleť, zvláště v chladných ránech. "Pokud je venku mráz a suchý vzduch, tak musím volit třeba nějaký krém, který bude výživnější a hutnější," vysvětlila Jakabová. Zároveň dodává, že typ make-upu by se měl přizpůsobit typu pleti, nikoliv ročnímu období.

Při výběru oblečení je klíčovým slovem vrstvení. Čím více vrstev, tím lépe. Tento způsob oblékání umožňuje snadné přizpůsobení se měnícím teplotám během dne. Kostymérka Martina Macháčková také doporučuje využití termoprádla, které reguluje teplotu těla a zároveň dobře saje pot.

Klára a Martina se shodují, že výběr barvy oblečení a kosmetiky často odráží počasí venku. "Když se udělá hezké počasí, vysvitne sluníčko, tak hned máme lepší náladu," řekla Jakabová. A právě slunečné dny mohou inspirovat k výběru jasnějších barev nejen v šatníku, ale i v kosmetické taštičce.

[chooze:article;value:545338]

​Vysoká vlhkost vzduchu je pro make-up velkou výzvou. Klára radí, jak si poradit s líčením v dusných dnech: "Pokud víme, že bude hodně horko a budeme se hodně potit, tak naším nejlepším kamarádem budou papírové ubrousky." Ty pomohou zachovat vzhled make-upu bez narušení. Kromě toho doporučuje použití matujících přípravků, které pomohou udržet pleť bez lesku.

Když teploty stoupají, je důležitý výběr správných materiálů. "V létě vždycky používáme spíš ty přírodní materiály, lehčí, jako je bavlna nebo len," vysvětluje Martina. Tyto materiály jsou ideální pro letní dny, neboť jsou prodyšné a lehké, což zvyšuje komfort nošení.

Pocitová teplota hraje důležitou roli v tom, jak se oblékáme a plánujeme denní aktivity. Zahrnuje totiž více faktorů než jen teplotu vzduchu, jako je vlhkost nebo vítr, které mohou výrazně ovlivnit, jak se v daném počasí cítíme.

Na celý rozhovor se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.