Teploty dál padají hluboce pod nulu. Platí i výstraha meteorologů. MAPA

Středeční ráno přineslo stejně jako to úterní mrazivé teploty. Například v Ostravě naměřili meteorologové ve tři hodiny ráno -17,8 °C. S rozedníváním se teplota vyšplhala na -13,7 °C. V pražské Ruzyni bylo k ránu -9,6 °C. Karlovy Vary hlásily -8,5 °C a Liberec -6,2 °C.

Podle meteoroložky Dagmar Honsové bychom si po celý den měli dát pozor na sníh. "Postupně bude na většině území sněžit. Nejčastěji napadne do 5 cm. Zejména na Českomoravské vrchovině a na horách se budou tvořit sněhové jazyky a na jihu území při mrznoucích srážkách i ledovka," uvedla Honsová.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí -5 až 0 °C. Kvůli větru však očekávejte pocitovou teplotu -9 až -1 °C. Až do půlnoci zůstává v platnosti výstraha ČHMÚ před sněhovými jazyky, platí v těchto okresech:

Čtvrtek by měl být podle Honsové o něco teplejší. Teploty se mají pohybovat mezi -5 až -1 °C s výjimkou Karlovarska, kde může být až -8 °C. Sněžit má v průběhu dne jen výjimečně. Dle předpovědi by mělo být oblačno, na severozápadě polojasno. Nejvyšší teploty očekávejte v rozmezí -3 až 1 °C. Pocitová teplota bude o něco málo nižší.

Sněžení se do Česka vrátí v pátek, a to zejména na jihovýchod. K večeru by mělo postupně ustávat. Páteční ráno bude opět studenější, teploměry naměří -7 až -3 °C. Přes den pak bude -3 až 1 °C.

O víkendu očekávejte mráz s občasným sněžením, zároveň však půjde o slunečné dny. V sobotu bude přes den -5 až -1°C, což platí i pro neděli.

Husté sněžení v pondělí zkomplikovalo dopravu v Česku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.