Teprve dvouměsíční miminko skončilo v nemocnici. Rodiče mu dali drogy

Se šíleným chováním rodičů se v pátek večer setkali lékaři v polském městě Lehnice. V nemocnici tam skončilo dítě staré teprve dva a půl měsíce. Kojenec na první pohled vykazoval známky otravy jídlem, skutečnost však byla mnohem horší.

Při zjišťování původu nevolnosti odhalili lékaři mrazivé zjištění. Děťátko bylo nadopované drogami, zejména pervitinem. Musela tak zasáhnout policie, která zadržela oba rodiče. "Policisté zadrželi 25letou matku a 30letého otce, kteří byli rovněž pod vlivem drog," řekla podle portálu Polsat mluvčí lehnických policistů Anna Tersová.

[chooze:article;value:515331]

Když rodiče dítě přinesli do nemocnice, bylo v kritickém stavu. Zdrogované miminko se naštěstí lékařům podařilo zachránit. V nemocnici však ještě chvíli zůstane a po propuštění pravděpodobně skončí v pěstounské péči.

Nezodpovědní rodiče mu údajně měli podat pervitin v mateřském mléku ve snaze jej uklidnit. Vyšetřovatelé připouští také možnost, že se škodlivá látka dostala do těla miminka při kojení matkou, která je sama uživatelkou drog, uvedl portál Fakt.

Oba rodiče nyní čelí policejnímu stíhání za ohrožení zdraví dítěte a za nezákonné držení drog. Kromě pervitinu odhalila domovní prohlídka rodičovského páru i další drogy, jako například marihuanu. Hrozí jim tak tři až pět let vězení.

Strážníci našli miminko v drogovém doupěti v Hradci. Mezi odpadky mělo i postýlku (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.