Terorismus v Izraeli: Na Západním břehu Jordánu zemřeli dvě sestry, v Tel Avivu najel útočník autem do lidí

Dvě sestry ve věku 15 a 21 let byly zastřeleny ve svém autě při pátečním útoku poblíž osady Efrat na Západním břehu Jordánu. Jejich matka, která s nimi jela ve voze byla těžce zraněna a musela být vrtulníkem dopravena do jeruzalémské nemocnice Hadassah Ein Kerem, kde lékaři uvedli, že je v ohrožení života kvůli střelám do horní části těla.

Britské ministerstvo zahraničí potvrdilo, že všichni tři byli britskými občany. Izraelské obranné síly uvedly, že střelba byla teroristickým útokem, a zahájily pátrání po střelcích a dalších podezřelých, kteří z místa činu uprchli, informoval deník The Times of Israel.

Při dalším incidentu zemřel v pátek večer v Tel Avivu asi 30letý italský turista. Stalo se tak poté, co útočník najel s osobním autem do skupiny chodců na tamní promenádě. Záchranná služba Magen David Adom uvedla, že na místě zemřel jeden muž a sedm dalších osob bylo zraněno, přičemž tři zranění jsou ve středně těžkém stavu. Všechny oběti tohoto útoku byli turisté. 

Mrtvý muž byl později identifikován jako italský státní příslušník Alessandro Parini, 35letý právník z Říma. Zraněnými oběťmi byli podle představitelů nemocnice také turisté z Itálie a Velké Británie. 

Podle záchranářů, kteří na místě zasahovali, byl útočník Palestinec, uvedl web Walla. Izraelská policie teroristu zastřelila. "Policista přistoupil k autu společně s inspektory telavivského magistrátu a zjistil, že se řidič snaží sáhnout po zbrani, kterou měl u sebe," informovali tamní policisté. 

[chooze:article;value:498680]

Terorista podle policie útočil na dvou místech. Nejdříve ze svého auta na lidi střílel, následně do davu najel. K odpovědnosti za útok se zatím nikdo nepřihlásil.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu po útoku oznámil, že nařídil mobilizaci pohraniční policie a záložníků. Podle policie ale už na místě nikomu nehrozí nebezpečí a neobávají se v blízké době dalších útoků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.