Terorista zaútočil mačetou ve dvou španělských kostelech, jeden mrtvý

Neštěstí se stalo po 19. hodině v centru přístavního města Algeciras ležícího na břehu Gibraltarské zátoky.

Pachatel nejprve v prvním kostele napadl kněze sloužícího mši a sekl ho do krku. Duchovního převezli ve vážném stavu do nemocnice, informovala agentura Reuters.

Útočník se mezitím přesunul do tři sta metrů vzdáleného kostela Nuestra Senora de La Palma, kde právě končila mše. Začal ničit oltář, shazoval na zem ikony, kříže či svíčky. Podle svědků něco vykřikoval, rozuměli mu slovo Alláh. Poté zaútočil na kostelníka, kterého si pravděpodobně spletl s knězem. Napadený utíkal ven, mladík s mačetou ho dostihl na ulici a zasadil mu několik dalších ran. Kostelník byl na místě mrtvý.

[chooze:article;value:486474]

​Několik málo lidí utrpělo zranění, do nemocnice však museli záchranáři převézt jen kněze, jehož stav je podle posledních informací stabilizovaný a jeho život není v ohrožení.

Agresora odzbrojili a zadrželi místní policisté na náměstí vedle kostela. Agentura Reuters s odkazem na místní média uvedla, že podezřelým je 25letý Maročan. Pravděpodobně jednal na vlastní pěst.

Místní muslimská komunita útok odsoudila. Soustrast vyjádřil mimo jiné španělský premiér Pedro Sánchez, radnice vyhlásila na čtvrtek den smutku.

Španělské úřady skutek vyšetřují jak teroristický čin, uvedl web gibraltarchronicle.

Algeciras je stotřicetitisícové město v Andalusii s významným přístavem pro trajekty spojující Španělsko s africkým Marokem.

Po středečním útoku nožem na severu Německa zemřeli po napadení dva lidé:

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.