Teroristé z Hizballáhu opět útočili raketami. Izraelci prchají do města Haifa

Prázdná obloha a ani známky po raketách nebo sirénách varujících před nimi. To je pro obyvatele města Haifa po posledních několika dnech strachu změna. Život se vrací k normálu. I přesto, že na Haifu ve čtvrtek nemířila ani jedna raketa, klid tam nebyl. Asi 20 kilometrů od centra města došlo podle místních médií k incidentu při kterém zatím neznámý pachatel pobodal 3 Izraelce

"Hizballáh na Haifu útočí, protože to je důležité město. Myslím si, ale že Hizballáh už je u konce," řekl reportérovi TV Nova obyvatel města. Námořní přístav města Haifa je pro Izrael důležitým strategickým bodem. Právě proto si ho teroristé z radikálního hnutí Hizballáh vybírají jako nejčastější cíl raketových útoků.

"Vždy když někam jdu, tak si nejdřív zjišťuji, kde jsou v okolí protiraketové kryty. Když v okolí nejsou, musím si lehnout na zem s rukama za hlavou," líčila obyvatelka města.

[chooze:article;value:577951]

​Obyvatelé Haify jsou na raketové útoky už zvyklí. Po celém městě je řada veřejných krytů. I městská radnice má 4 podzemní podlaží, ve kterých může starosta vykonávat své pracovní povinnosti, i když na město letí rakety.

I když ve městě nezní sirény neznamená to, že se nic neděje. Izrael má velmi sofistikovaný obranný systém, takže varování vyzývající k útěku do krytu jsou slyšet jen v oblastech, kam míří raketa či dron. Zatímco si obyvatelé Haify mohli pro dnešek odpočinout v Bejrútu to bylo jinak.

Izrael v odvetných akcích v Libanonu pokračoval i dnes. Podle libanonského ministerstva zdravotnictví včera v Bejrútu zemřelo pět záchranářů. Mírové síly OSN tam hlásí dva zraněné, poté co strážní věž zasáhla palba izraelských vojáků. Údajně zasáhli také bunkr OSN.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.