Texasan v pomstě naboural kamionem do budovy, kde mu odmítli vydat řidičák

Tragická událost se stala v malém městě Brenham ležícím asi 130 kilometrů od Houstonu, informovala agentura AP.

Dvaačtyřicetiletý muž identifikovaný jako Clenard Parker se den předtím v kanceláři patrové cihlové budovy dozvěděl, že mu odmítli prodloužit komerční řidičský průkaz, který je podmínkou k práci řidiče nákladního auta.

Rozhodl se drastickým způsobem pomstít. Ukradl truck a narazil s ním do objektu, kde kromě dopravního inspektorátu sídlí i dálniční policie. Zranil celkem 14 lidí. Tři dopravily do nemocnic vrtulníky, další tři sanitky. Jeden ze zraněných po převozu zemřel. Dalších osm lidí ošetřili záchranáři na místě.

[chooze:article;value:544352]

​Vše mohlo dopadnout ještě hůř. Parker začal couvat a chtěl do budovy najet znovu, což by pravděpodobně vedlo k jejímu úplnému zřícení. Zabránili mu v tom policisté, kteří kradený kamion zaregistrovali a pronásledovali.

​Řidiče zadrželi a později byl vzat do vazby bez možnosti propuštění na kauci. Podle webu Houston Chronicle má v trestním rejstříku jeden záznam za žhářství. Zatím je obviněn z těžkého ublížení na zdraví, krádeže náklaďáku a za ujíždění policii, ve hře však zůstává i obvinění z teroristického útoku. Na vyšetřování se podílí také FBI.

Úřady nesdělily, proč Parkerovi odmítly komerční řidičský průkaz prodloužit. Náraz zanechal v přední části budovy velkou díru a kolem zůstaly rozházené trosky.

Pod texaské ministerstvo veřejné bezpečnosti spadá kromě agendy řidičských průkazů hlavně státní a pohraniční policie i kriminální služba.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.