Těžká nehoda zablokovala hlavní tah na Jihlavu. Jeden z řidičů zemřel

U obce Vílanec na Jihlavsku se ve středu kolem třetí hodiny odpolední srazil kamion s osobním autem. "Na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému. Silnice první třídy číslo 38 je v místě nehody neprůjezdná a policisté dopravu odklánějí, a to jak ze směru od Jihlavy, tak ze směru od Stonařova," informovala kolem 17. hodiny mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová. Později informovala, že je komunikace částečně průjezdná.

Řidič osobního auta bohužel na místě zemřel. "Na místo vyrazily dvě pozemní posádky a také vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. Řidiči osobního auta už jsme bohužel nedokázali pomoci. Zraněním na místě podlehl," uvedl k zásahu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.

[chooze:article;value:493852]

"Řidič nákladního vozidla utrpěl zranění lehčího charakteru," dodal Janáček a doplnil, že zraněného záchranáři převezli na urgentní příjem jihlavské nemocnice. Na životě prý ohrožen není.

Podle Kroutilové pracují příslušníci integrovaného záchranného systému na opětovném zprůjezdnění silnice. "Jedná se o nákladní vozidlo, takže nelze v tuhle chvíli odhadnout, jak dlouho jeho odstranění bude trvat," dodala v 17 hodin Kroutilová.

Porota vyhlásila Světové ženské auto roku 2023:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.