Těžká noc pro Ukrajinu. Rusové vypálili na 50 dronů, zasáhli nádraží plné lidí

Ruské drony zasáhly hned několik cílů po celém ukrajinském území. Na nádraží v Chersonu čekaly desítky cestujících na evakuaci, když tam ničivé drony začaly dopadat. Podle ukrajinských médií jen v Chersonu zemřeli nejméně tři lidé a téměř 20 jich utrpělo zranění.

Rusové podnikli útok jen necelých 24 hodin poté, co ukrajinské letectvo bombardovalo ruskou výsadkovou loď Novočerkask na anektovaném Krymu. Podle posledních zpráv ze sociální sítě Telegram ale Rusové neztratili jen důležitou součást své Černomořské flotily.

[chooze:article;value:534659]

​Při ukrajinském útoku v krymském přístavu mohly přijít o život desítky ruských námořníků. Podle ruských nezávislých novinářů ukrajinský útok loď naprosto roztrhal a na její palubě mělo být 77 námořníků. 33 z nich je nezvěstných.

Kreml ale mlčí a dál komentuje jen postup své armády na ukrajinském území. Už několik dní mají mít Rusové pod kontrolou město Marjinka, ze kterého se stalo město duchů. Velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj však prohlásil, že jeho jednotky dál v části Marjinky zůstávají.

Zalužnyj na tiskové konferenci řekl, že válka bude v roce 2024 jiná než doposud. Podle něj se posouvá do nové fáze se statickým bojem a Ukrajina bude potřebovat špičkové technologie, aby mohla zvítězit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.