Těžká ztráta pro Putina. Zemřel mu jeden z nejlepších kamarádů

Vladimir Putin přišel o jednu z velice důležitých osob. Minulý týden z dosud nezjištěných důvodů zemřel profesor Vladimir Khavinson, který byl ředitelem Petrohradského institutu bioregulace a gerontologie.

Khavinson byl expertem na stárnutí a byl označován jako Putinův "guru proti stárnutí", píše deník The Mirror. Prohlašoval, že vyvinul tajemství, aby se lidé dožili 110 nebo dokonce 120 let, a to díky zpomalení procesu stárnutí. Sám ale zemřel minulý týden v 77 letech.

O 71letém Putinovi je známo, že o své zdraví velmi dbá a zajímá se o techniky prodlužování života. V roce 2017 od něj Khavinson získal v Kremlu Řád přátelství. V sovětských dobách tento odborník vyvinul léky na pomoc lidem v ponorkách, kosmonautům, vojákům v Afghánistánu a těm, kteří přežili jaderný výbuch v Černobylu.

[chooze:article;value:536095]

​Profesor Putinovi prý slíbil, že bude moci vládnout alespoň do 80 let. Právě o to se ruský prezident momentálně snaží, protože díky změně ruské ústavy se může v březnových volbách znovu ucházet o křeslo prezidenta. Jeho vítězství se očekává a Putin by tak Rusku vládl dalších šest let, tedy minimálně do svých 77 let. 

Profesor Khavinson v minulosti pomohl i dalším třem kremelským vůdcům – Leonidu Brežněvovi, Juriji Andropovovi a Borisi Jelcinovi. Stěžoval si ovšem, že byl pozván příliš pozdě na to, aby jim výrazně prodloužil život, uvedl deník The Sun. Léky proti stárnutí od Khavinsona užívala i Putinova milenka Alina Kabajevová (40), stejně jako další špičkové ruské gymnastky.

Putin nedávno zopakoval, kdy podle něj skončí válka na Ukrajině (12/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.