Těžké Vánoce Richarda Krajča: V horečkách mu málem zemřela žena Karin

[chooze:gallery;value:34404]

​Ačkoliv plánovali Richard a Karin Krajčovi strávit Vánoce zalité sluncem, bylo to právě naopak. Na exotické dovolené Karin vážně onemocněla. "Takhle nás vyfotily děti poslední den roku 2023. Ta fotka se mi líbila a říkala jsem si, že až mi bude líp, trochu mě totiž trápil kašel, tak ji sem pověsím a napíšu k ní něco pěkného. Ale líp se mi neudělalo, právě naopak…" svěřila se skrze párový profil spisovatelka.

Prodělala totiž těžký oboustranný zápal plic. "Až teď se můžu konečně alespoň trochu nadechnout. Ten čas od pořízení fotky až do 9. ledna jsem vyplnila horečkou, narůstající bolestí na hrudi, dusivým kašlem, kdy jsem cítila, jak mi v plicích bublá horká voda," vysvětlila Krajčova manželka. Po několika probdělých nocích se rozhodla vyhledat pomoc u své kamarádky lékařky.

[chooze:article;value:534195]

"Vytáhla mě hrobníkovi z lopaty, hrály jsme o minuty. Těžký oboustranný zápal plic neboli covidové plíce. Shodou okolností v dobách nejhoršího covidu zachraňovala tahle paní doktorka lidi na ARU a JIP. Řekla mi, že od té doby horší nález než ten můj neviděla," popsala Karin.

Naštěstí však scenáristka zákeřnou nemoc porazila, musí se však dlouho zotavovat. "Z nejhoršího jsem venku, ale zítra s rodinkou domů neodletím, v mém stavu je to zatím nemožné," dodala manželka známého zpěváka. Celá nemoc ji donutila přemýšlet o životě. "Zvláštní zkušenost se takhle na začátku nového roku znovu narodit a radovat se z úplně prostých věcí - že můžu dýchat, poslouchat zpěv ptáků a křik dětí, a dokonce se sama osprchovat," uzavřela.

Zpověď manželek zpěváků: Krajčova žena chce hlavně klid, přiznala (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.