Tichého zabijáka prozradí několik příznaků. Stačí si zkontrolovat nohy

Nová studie zaměřená na lidské zdraví, kterou sdílela Evropská kardiologická společnost, přinesla překvapující výsledky. Ukázala totiž, že lidé, kteří mají silnější stehna, mají nižší šanci, že po prodělání infarktu u nich dojde k srdečnímu selhání. Naopak u lidí se štíhlejšími nohami je takové riziko výrazně vyšší. 

Podle vědců je síla nohou spojena s rizikem srdečního selhání kvůli objemu kvadricepsu, tedy čtyřhlavého svalu stehenního. "Naše studie naznačuje, že síla kvadricepsu by mohla pomoci identifikovat pacienty s vyšším rizikem rozvoje srdečního selhání po infarktu myokardu. Ti by pak mohli být intenzivněji sledováni," řekl podle deníku Mirror autor této studie Kensuke Ueno.

[chooze:article;value:503974]

Zjištění je podle něj třeba ještě prověřit v dalších studiích. "Naznačují ale, že silový trénink zahrnující cviky na čtyřhlavé svaly stehenní by měl být pacientům, kteří prodělali srdeční infarkt, doporučen, aby se srdečnímu selhání zabránilo," dodal. Výzkumu se zúčastnilo 932 pacientů, kteří byli kvůli infarktu hospitalizovaní v letech 2007 až 2020.

Maximální síla kvadricepsu byla měřena jako indikátor síly nohou. Pacienti seděli na židli a na pět sekund co nejsilněji stahovali svaly čtyřhlavého stehenního svalu. Ruční dynamometr připevněný ke kotníku zaznamenal maximální hodnotu v kg. Měření bylo provedeno na každé noze a vědci použili průměr obou hodnot.

Naděje pro lidi s migrénami. Lékaři pracují na biologické léčbě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.