Tik ve rtech, křečovitě sevřený kapesník. Putin se problémy skrýt už ani nesnaží

Zdá se, že Putin na maskování údajných zdravotních problémů definitivně rezignoval. Naplno se to ukázalo při jeho krátkém vystoupení na stadionu Lužniki. Na akci, kterou Kreml uspořádal na oslavu prvního výročí ruské invaze na Ukrajinu, si přinesl papírový kapesník.

To může ukazovat buď na obyčejné nachlazení, anebo se jím Putin jistil pro případ, že by se projevily příznaky rakoviny, kterou má podle opoziční televize Nastojaščeje Vremja trpět. Při artikulaci mu navíc zvláště škubalo v horním rtu.

Zatímco ruský prezident řečnil před davem, jenž měl čítat okolo 200 tisíc lidí, jeho americký protějšek Joe Biden v polské Varšavě jednal s představiteli států Bukurešťské devítky, uskupení východoevropských členů Severoatlantické aliance, připomněla agentura AP. Česko zastoupil premiér Petr Fiala (ODS).

[chooze:article;value:491182]

​Putin ve středu zopakoval, že Ukrajina jako samostatný stát podle něj neexistuje. "Jsme tady, abychom slavili. Stateční muži hrdinně bojují o naše historické hranice a za naše lidi," prohlásil.

Rusko pozastavilo účast na programu jaderného odzbrojování Nový START z Prahy. Z rozpoutání války na Ukrajině Putin osočil Západ. V pátek přitom uplyne rok od jeho rozkazu zahájit invazi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.