Tipy přímo z Jadranu. Reportér TV Nova zamíří do Chorvatska

Přeplněné ulice, pláže, restaurace a kolem památek k nehnutí. Turisté Itálii vzali útokem. Zato v některých částech Chorvatska oproti jiným rokům po turistech není ani památky.

Důvodem je drahota. Turisté na ni v Chorvatsku doposud nebyli zvyklí. Jenže inflace a přechod na euro ceny zvedly až o patnáct procent. Část turistů to odradilo, jiní se ale své oblíbené destinace nevzdali. "Byli jsme před několik dny na Hvaru a je to to nejdražší místo, kde jsem kdy byl. Ale mám to tam rád," prozradil jeden z nich. "Je tu hezký, ale slunečník tu na den stojí osm euro," zaznělo od dalších návštěvníků. 

[chooze:article;value:512714]

​"Lidé, kteří řadu let jezdí do Chorvatska, té destinaci zůstanou věrní. Letos pojede do Chorvatska podle našich odhadů téměř 900 tisíc Čechů. Když Češi chtějí ušetřit, tak maximálně zkrátí svou dovolenou," říká mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. 

Už ve středu ráno směr Chorvatsko vyjíždí i štáb televize Nova. Ten přinese nejen tipy na to, kde se levně ubytovat a najíst. "Divákům dáme nějaké tipy na to, kam se podívat, nebo naopak kam nejezdit. Také si ukážeme nějaká místa, kam Češi normálně nejezdí," navnadil reportér Petr Virt. 

Právě taková místa podle ekonomů mohou být nejen pro české turisty finančně výhodná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.