Tisíce lidí prošly Prahou, aby podpořily Ukrajinu. Zamířily k ambasádě

Tisíce lidí vyšly s ukrajinskými vlajkami z Letné v sobotu vpodvečer. Společně účastníci zamířili k ukrajinské ambasádě. Po cestě se ale stavili i u té ruské, kde uctili památku obětí války na Ukrajině.

Právě výročí ruské agrese si lidé na akci, kterou pořádají spolky Dárek pro Putina, Paměť národa, Milion chvilek pro demokracii a Velvyslanectví Ukrajiny v Praze, připomínali.

[chooze:article;value:491880]

Na úvod promluvili například historik Jiří Padevět, jaderná inženýrka Dana Drábová či první vicepremiér Vít Rakušan (STAN). "Jsem rád, že jsme ukázali, že jako Česká republika umíme pomáhat," prohlásil předseda hnutí STAN.

Účastníci akce zamířili k ukrajinské ambasádě s baterkami, které se později pošlou na Ukrajinu. Před velvyslanectvím se konal koncert, na kterém vystoupil zpěvák David Koller i ukrajinští hudebníci. 

"Každý, kdo válku poznal zblízka, ví, jaká hrůza to je," prohlásil na akci zvolený prezident Petr Pavel. "Moc bych si přál, abychom mohli Ukrajině pomoct v tom, že se může vrátit k normálnímu životu," dodal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.