Tísňová linka 158 hlásila v Praze výpadky. Lidé měli volat na linku 112

Mimořádnou zprávu zveřejnila policie na síti X v pátek krátce před devátou hodinou. "Aktuálně evidujeme drobné výpadky linky 158 v Praze," uvedla.

Občanům proto radí, aby v případě nouze volali na tísňovou linku 112. "Ta je určena pro jakéhokoliv člověka, který se na území Evropské unie a některých dalších států ocitne v nouzové situaci a potřebuje urgentní pomoc záchranných či bezpečnostních složek (hasiči, policie, zdravotníci)," informuje ministerstvo vnitra na svém webu.

"Přeliv linky 158 do Jihočeského kraje již funguje, a je tedy možné se dovolat. Stále pracujeme na obnovení plného standardního provozu," upřesnila policie po deváté hodině.  

[chooze:article;value:573791]

"U tísňového volání je klíčová zastupitelnost a v případě výpadku u jednoho článku (tj. operačního pracoviště) jej automaticky nahrazuje druhý, a to tak, že to volající nepostřehne. Tímto způsobem se standardně řeší situace, kdy dojde k technickému výpadku či k přetížení linek," zmínila policie. 

Výpadek se vyřešil zhruba po hodině. "Problém se podařilo vyřešit a odbavování tísňových hovorů probíhá standardně v Praze. Děkujeme za trpělivost," informovala policie po desáté hodině. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.