Titanové pyramidy mají pomáhat s léčením. Jejich účinky otestovali vědci

V Česku podle posledních průzkumů více než polovina lidí věří v magii, duchy, horoskopy a nadpřirozeno. Dokonce až třetina z nás si připouští, že existuje vyšší moc. A touha Čechů proniknout za brány reality otevřela cestu tzv. obchodníkům se zázraky. Jejich terčem jsou většinou lidé v tíživé životní situaci. Prodejci a ezoléčitelé jim nabízí produkty, které mají mít rozmanité pozitivní účinky a uzdravovat.

Na jeden takový zázračný předmět upozornili diváci TV Nova. Jedná se o pyramidu z titanu, u které výrobce na svém webu uvádí, že okolo sebe produkuje vysokovibrační ochranné pole, a chrání tak před nízkovibračními vlivy. Podle něj titanové pyramidy lidem doma vytváří stejně kvalitní prostředí, jako nabízejí nejčistší a nejzdravější místa v přírodě.

Rajskou zahradu chtěl mít doma i reportér TV Nova, a tak si pyramidu zašel za nemalý peníz pořídit. "Jde o to, že to je silný energetický zářič. Když je naaktivovaná na vás, tak plní to, co vy si přejete. Tím, že je lehoučká, se krásně přikládá na tělo. Když vás někde něco bolí, dáte to tam a ona pomáhá," vysvětlovala prodejkyně.

[chooze:article;value:532230]

Pyramida prý léčí a pomáhá očistit od covidu. Zakoupenou pyramidu čeká dlouhá cesta do Českého vysokého učení technického (ČVUT). A rovnou výsledky vědeckých testů porovnáme s tím, jak titanové pyramidy prezentují jejich výrobci. "Je to přirozený generátor, který přímo do vzduchu vyzařuje zvýšené množství záporných iontů," vysvětlovat Sikora

"Potřebuje určitý čas, produkuje pomalu, v nějakém prostoru, potřebuje ten prostor nasytit a začne ta hladina stoupat," řekl o pyramidě Sikorův kolega Martin Filip.

Pyramidě se podíváme pořádně na zoubek, třeba v sobě ukrývá něco magického. Předmět jsme podrobili testování na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. Výrobce na svém webu doslova uvádí, že titanová pyramida okolo sebe vytváří vysoko vibrační ochranné pole, chrání tak před nízkovibračními vlivy, se kterými můžeme přijít do kontaktu kdekoliv.

Na ČVUT mají zařízení, které se jmenuje iontoměr, to nám měřilo množství iontů, které jsou přirozeně ve vzduchu, a to jak kladné, tak záporné ionty. "Vidíme, že to je na hodnotách někde kolem stovky. Když k tomu přiřadím pyramidu, dám ji k tomu zařízení, tak vidím, že množství iontů se nám prakticky nemění. Z toho lze učinit závěr, že pyramida nijak množství iontů v okolí nemění," uvedl vědecký pracovník fakulty Ondřej Kořistka.

Náš první test tvrzení pana Sikory jednoznačně vyvrátil. Pojďme na další přístroj. "U naší pyramidu jsme měřili fotonové záření gama. Je to polovodičový detektor, který je schopen měřit tuto energii. Do našeho detektoru jsme vložili titanovou pyramidu. To, co nám nabíhalo, jsou nějaké šumové impulzy, pozadí, ale pyramida sama o sobě žádné fotonové záření gama nevyzařuje," poznamenal Kořistka.

[chooze:article;value:502979]

Nezjistili jsme, že by pyramida vyzařovala nějakou energii, která by byla měřitelná. Při nákupu pyramidy předmět přitom prodejkyně prezentovala jako léčivý a autor si stojí za tím, že vyzařuje do vzduchu kladné a záporné ionty, že je spolehlivým bodyguardem a podobně. Nic takového naše testy ale potvrdit nemohou.

O reakci na naše zjištění jsme požádali pana Filipa, který pyramidy prodává. "Tady jde o ten tvar pyramidy taky, samotný titan ne, teda... nemám tu zkušenost. Záleží na velikosti, doporučuji vám vzít velké množství," hájil se Filip.

Jenže tohle podle vědeckých pracovníků není pravda. S magickými předměty a ezoterickou literaturou jako by se v posledních letech v Česku roztrhl pytel a jsou lidé, kteří jsou přesvědčeni o tom, že jejich víra uzdravuje.

My nikomu jeho názor nebereme, a i proto s rozhovorem souhlasila paní Mariana. "Jde o to, že člověk musí věřit. Je jedno, že mi 10 tisíc jiných lidí řekne, že to nedokážeš, to nejde. Je jedno, co si myslí, důležité je, co si myslím já. Co to dělá s mým podvědomím," řekla paní Mariana, která si kupuje a čte publikace zahraničních alternativních léčitelů, v nichž našla smysl života.

[chooze:article;value:544165]

Sílu paní Marianě dodává duševní napojení na zesnulého německého léčitele, který se považoval za božího vyslance, Bruna Groninga. "Bruno je vyslanec zdroje energie, vyslanec od vesmíru," řekla Mariana. Lékařská poznání nepopírá, ale je přesvědčena, že existují i jiné formy léčby než ty medicínské.

A co na to vše říkají lékaři? "Šířit tuto ideu považuji za nebezpečné. Nic nemám proti tomu, jestliže pacient má dobrou mysl, ale to může být pouze jako doplněk k medicíně klasické," prohlásil lékař IKEM Julius Špičák.

"Je velmi iluzorní domnívat se, že čtení jakékoliv knihy o ezoterice povede k vyléčení nádoru. Skutečně to může vést možná ke zlepšení nálady, ale rozhodně ne k jakékoliv efektivní léčbě. Nejhorší situace je u zneužívání odborníků, těch známých tváří medicíny," dodal lékař Petr Neužil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.