Tlačenice na party ve Slušovicích: Policie obvinila jednatele diskotéky a firmu

[chooze:gallery;value:29366]

Mladý muž jako jediný jednatel společnosti, organizátor a člen ochranky na diskotéce ve Slušovicích podle policie neučinil odpovídající bezpečnostní opatření a nedodržel maximální kapacitní omezení vstupu lidí.

"Do prostor o maximální kapacitě 280 osob pustil minimálně 400 návštěvníků, přičemž vstup do objektu nebyl nijak regulován," uvedla na webu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

[chooze:article;value:474867]

Na schodišti mezi prvním a druhým patrem tak vznikla kritická situace. Setkalo se tam totiž velké množství lidí, kteří chtěli buď vstoupit dovnitř, nebo jít ven. "Tím si zcela znemožnili pohyb, což u některých vyvolalo paniku, dechovou tíseň, ztrátu vědomí, přičemž někteří návštěvníci spadli a jiní po nich šlapali," popsala Kozumplíková.

Událost se odehrála loni na konci října v Music Clubu Sud. "18letá dívka utrpěla těžkou újmu na zdraví a 15letý hoch utrpěl vážnou poruchu zdraví. Oba byli v přímém ohrožení života. Dalších deset účastníků ve věku od 15 do 19 let utrpělo různé druhy zranění a psychických potíží, vzniklo tím u nich riziko těžké újmy na zdraví a jenom díky shodě příznivých okolností k takové újmě nedošlo," doplnila Kozumplíková.

"Jednatel firmy způsobil obecné ohrožení tím, že vydal lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví, a porušením důležité zákonné povinnosti způsobil těžkou újmu na zdraví. Stejně se provinila také firma jako právnická osoba," vysvětlila Kozumplíková.

Kriminalisté proto obvinili 29letého muže z obce ze Zlína a firmu sídlící na Zlínsku ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. "Trestní sazba je osm let," uzavřela Kozumplíková.

Osm lidí skončilo po tlačenici ve Slušovicích v nemocnici. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.