Tlak na Trumpovy soupeře roste. Sklízí úspěch v jednom státě za druhým

Do očekávaného superúterý, kdy budou strany o svém prezidentském kandidátovi rozhodovat v 15 amerických státech, zbývají dva dny a tlak na rivaly Donalda Trumpa roste. A to jak u demokratů, tak u jeho republikánů.

Nikki Haleyová utrpěla ve všech státech, které mají zatím rozhodnuto, drtivou porážku. Právě superúterý je její poslední šance, jak soka mezi republikány porazit a do Bílého domu se na konci roku dostat.

"Problém je v tom, že Trump je ochoten stát na straně diktátora, který zabíjí své politické oponenty. Trump je ochoten postavit se na stranu násilníka, který zatýká americké novináře a drží je jako rukojmí. Trump se radši postaví na stranu šílence než našich spojenců, kteří s námi stáli po 11. září," řekla Haleyová.

[chooze:article;value:544336]

​Za současného prezidenta Bidena bojuje i jeho manželka Jill. Snaží se apelovat především na ženy. "Extrémističtí republikáni v čele s Donaldem Trumpem schvalují zákony, které ženám brání získat potřebnou zdravotní péči, včetně umělého oplodnění. Donald Trump strávil celý život tím, že nás ničil a devalvoval naši existenci. Posmívá se ženským tělům, nerespektuje naše úspěchy," upozornila.

Donald Trump si s tím ale hlavu neláme. Na své předvolební šňůře obviňuje Joea Bidena z podkopávání bezpečnosti Spojených států, imigrační vlnu nazývá Bidenovou invazí a má už prý i jasný plán, jak během pár dnů vyřešit válku na Ukrajině.

"Ještě než dorazím do Oválné pracovny, ihned poté, co vyhrajeme prezidentský úřad, tu strašnou válku mezi Ruskem a Ukrajinou už budu mít vyřešenou. Znám je oba velmi dobře a díky síle obnovíme mír. Vyřešíme tu válku. Je to zlá válka," burcoval Trump.

[chooze:article;value:544060]

​Trump si neodpouští ani osobní urážky současného prezidenta. "Joe, máš padáka. Vypadni odsud, vypadni, vypadni. Máš padáka, Joe, odvedl jsi hroznou práci. Odvedl jsi nejhorší práci ze všech prezidentů v historii. Vypadni, Joe," vzkázal mu.

Federální žalobci se snaží dotlačit soud, aby urychlil řízení s Trumpem ohledně špatného nakládání s utajovanými informacemi. Chtějí, aby se konalo na začátku léta. Naopak Trumpovi právníci bojují za to proces oddálit až na konec roku – po prezidentských volbách.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.