To Chorvaté nezvládli. Na většině pláží ve Splitu se nedá koupat, zuří i místní

Většina pláží ve Splitu je nyní plná bagrů a dalších strojů. Práce a hluk tak ruší turisty i tamní obyvatele. Jednou z mála oáz klidu byla malá oblast mezi plážemi Ovčice a Bačvice. To ale už neplatí, píše web Slobodna Dalmacija.

Společnost ResMax services si totiž místo pronajala a na pláži jsou nyní šlapadla, čluny a kajaky. "Co může člověk vůbec říct? Majitel před pár dny vyložil svá šlapadla a kajaky, nechal je tam na písku a obsadil pláž," stěžuje si jeden z tamních obyvatel.

V předchozích letech sice šlapadla a lodičky na místě také byly, zůstávaly ale ve vodě. Obyvatelé tak vyzývají město, aby problém řešilo.

[chooze:article;value:562808]

Společnost se obhajuje tím, že místa, kde může svá plavidla skladovat, jsou přesně vymezená ve smlouvě s městem. "Je nám líto, že to vytváří problém pro některé občany, a jsme ochotni podílet se na hledání společného řešení ke všestranné spokojenosti," vzkázala. Do té doby se ale na většině splitských pláží podle tamních obyvatel nedá v klidu trávit volný čas.

Nejde ale o jediné místo v Chorvatsku, které má problémy. Z ostrova Kaprije totiž přestali svážet odpadky. Turisté si tak na tamních plážích stěžují na nesnesitelný zápach, uvedl web Dnevnik. V Dubrovníku zase na konci června unikly z čerpací stanice do moře výkaly.

Chorvatsko oproti loňsku podražilo. Štáb TV Nova porovnával ceny v obchodech (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.