To není stromek, ale koště, zlobí se lidé. Je to jen dočasně, slibuje radnice

Rozsvícený vánoční stromek je neodmyslitelnou součástí českých náměstí. Města se předhání v tom, které bude mít nejkrásnější vánoční výzdobu. Ne všude se to ale vždy podaří, a někdy tak vánoční výzdoba neodpovídá tomu, co lidé očekávají.

Právě tak je na tom letos výzdoba v pražské městské části Řepy. Vánoční strom umístěný před sportovním centrem si na sociálních sítích vysloužil od obyvatelů města posměch. Především pro lanové zajištění, které strom potřebuje, aby se nepřevrátil. Komentujícím strom přišel navíc malý a nedostatečně košatý.

[chooze:article;value:477494]

Spokojenost obyvatel se stromem je tedy mizivá. A to i poté, co jej městská část upravila. "Úplně na začátku to bylo příšerné. Když ho sem přivezli, byl ten strom nakřivo a bez ozdob. Teď už to je o něco lepší, ale pořád hrůza," řekl TV Nova zaměstnanec sportovního centra, před kterým strom stojí.

Současný strom lidé také hodně srovnávali s předcházejícím. Ten stojí u obchodního centra Řepy a městská část jej několik let za sebou pravidelně využívala. "Letos je ale napadený mšicí, takže jsme museli přistoupit k náhradnímu řešení," vysvětlil situaci místostarosta Řep Martin Marek (ODS).

Městský úřad velkou radost z malého vánočního stromu ověšeného červenými koulemi také nemá. "Nejsme rádi, že jsme k tomu museli přistoupit, ale taková je realita. Doufáme, že se nám velký strom podaří uzdravit a příští rok ho už budeme mít zpátky," dodal Marek.

Máte ve své obci také strom, který by rozhodně mohl vypadat lépe? Pošlete nám fotografie na náš facebook nebo na e-mailovou adresu zpravy@nova.cz.

Na fotografie stromu v Řepích se můžete podívat zde:

[chooze:gallery;value:29596]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.