Tohle máme jíst? Shnilá mrkev z obchodu se roztékala v rukou

Centrum Litomyšle patří mezi památky UNESCO, protože je výjimečné. Ale s potravinami, které nabízí tamní obchody, to zase taková sláva není. "Vylomit zub si touhle mrkví z Billy nelze, je totiž jako bláto," okomentoval stav jedné z mrkví reportér Petr Brzek, zatím co mu jako bláto protékala mezi prsty. Na další mrkvi bujela plíseň. Podle vedoucí prodejny se ale zelenina kontroluje často.

V Albertu zase zákazníky vyděsily jahody. Nakonec štáb reklamoval tři balení. "Ráno mně to zaměstnanec přebíral. Odstraníme to, ještě jednou to jdu zkontrolovat," řekla vedoucí prodejny.

Na náměstí v prodejně řetězce Kubík je na konci svého života zase hroznové víno. "My to odstraníme, tady máte další. Zanesu to tam celý a přeberu," ujistila prodavačka. Další Kubík má zeleninu a ovoce v pořádku, jen je vidět, že v regálech si potraviny nějakou dobu už poležely.

[chooze:article;value:496606]

​Penny Market má dobrou zeleninu. Brambory si zákazník sám vybere, nesmí ale přehlédnout ty překopnuté. Pár jich totiž mezi pěknými bylo. I tam se prý pravidelně přebírá. "Každou hodinu sem musíme chodit," řekl manažerka.

Deset minut štáb kontroloval potraviny i v Lidlu. "Okurky perfektní, rajčata perfektní, brambory perfektní," shrnul Brzek. Zeleninu a ovoce nachází štáb i v malém krámku na náměstí. Tam to dopadlo nejlépe ze všech.

V polovině kontrolovaných obchodů našel štáb nějaké problémy. Ve všech případech byly závadné potraviny v plastových obalech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.