Tohle si Češi vozí z Chorvatska po balících. Od června to ale prudce zdraží

Před několika dny v Chorvatsku zdražily cigarety značky Philip Morris, teď turisty nepotěší ani tabáková továrna Rovinjska. Oznámila totiž, že zdraží některé ze svých cigaret, a to o dvě až čtyři procenta.

Zdražení se podle deníku Danica dotkne například cigaret značky Filter 160, které mají už od pátku stát 4,20 eura za krabičku, tedy o deset centů více, než tomu bylo doposud. V přepočtu na koruny se jedná přibližně o sto korun. Ze 4,25 eura na 4,40, tedy přibližně na 104 korun, zdraží i cigarety Walter Wolf a o deset centů víc, tedy 4,50 eura, si turisté nově připlatí i za cigarety Dunhill. 

Od 2. června se má pak zdražování dotknout i cigaret Rothmans, které budou místo dosavadních 3,85 eura stát čtyři eura, tedy asi 95 korun. Cena se zvedne i u oblíbených Lucky Strike, a to z původních 4,25 na 4,40 eura. Nárůst o deset centů čeká i značku Pall Mall.

[chooze:article;value:506477]

Podle deníku Croatia Week má Chorvatsko jeden z nejvyšších podílů kuřáků v Evropě. Navzdory různým protikuřáckým kampaním a zvýšeným daním na tabákové výrobky zůstává kouření mezi chorvatským obyvatelstvem oblíbeným zvykem.

Do Chorvatska ročně zamíří stovky tisíc Čechů a mnoho z nich si vozilo levné cigarety rovnou po kartonech. Právě cenová dostupnost cigaret byla jedním z důvodů, který i mezi Chorvaty přispíval k vysoké míře kouření.

Dovolená v Chorvatsku se prodraží. Záleží však na tom, jak se na ni připravíme, říká expert:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.