Moderní bydlení

Tomáš si koupil lístky na známý festival, ten zrušili. Kde jsou naše peníze, zuří

Pan Tomáš si chtěl zpříjemnit léto výletem na oblíbený slovenský festival Topfest. Tato rocková akce se měla konat od 26. do 29. června v Žilině a vystoupit na ní podle programu měla řada známých kapel, například Scorpions nebo skupina Kabát. "To, že se Topfest ruší, oznámili pořadatelé před dvěma měsíci. Peníze ale dosud nevrátili a navíc si ještě zrušili webové stránky i facebook," postěžoval si TN.cz.

Těsně po zveřejnění informace, že festival nebude, zveřejnili podle jeho slov pořadatelé na své webové stránce e-mailovou adresu s odkazem na vrácení vstupenek. "Jeden lístek platný tři dny stál 130 eur, tedy zhruba 3 300 korun. Na e-mailovou adresu jsem hned napsal, ale dva měsíce se nikdo neozval, bez reakce. Navíc pak stránky pořadatelů zmizely úplně," popsal dále Tomáš. "Případ jsem už oznámil na Policii ČR," dodal.

[chooze:article;value:562983]

Andrea si zase koupila do Žiliny pět lístků na jeden festivalový den. "Vyšlo nás to na 396 eur (bezmála 10 000 korun). Bylo to zklamání," svěřila se webu tvnoviny.  

​"O všech aktualitách vás budeme informovat do 14. června, kdy zveřejníme možnosti vrácení zakoupených vstupenek," uvedli tehdy organizátoři na sociální síti. Pak webová i facebooková stránka zmlkly a další informace se už neobjevily.

Organizátor tvrdí, že za zrušení a následné problémy může investor, tedy firma, která festival sponzorovala, napsaly tvnoviny. "Čekáme na partnera hlavního investora, který má přístup k penězům, což jsme my nikdy neměli. Podle nás peníze na účtu jsou, aby mohl začít s kompenzacemi," sdělil portálu organizátor festivalu Marian Kollár. Investor ale naopak tvrdí, že to není jeho závazek.

Podle Slovenské obchodní inspekce (SOI) musí organizátor poškozeným peníze vrátit. "Pokud se tak nestane, doporučuji poškozeným obrátit se na soud," dodala Iveta Nespalová z SOI. 

Policie oznámila dopadení padělatele vstupenek. Byly na Farnou i na fotbal (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.