Tomáši Klusovi zemřela sestřička. Zpěvák jí do nebe poslal dojemný vzkaz

Zpěvák Tomáš Klus se dojemným příspěvkem na instagramu rozloučil se svou blízkou kamarádkou Petrou Koudelkovou. "Nikdy na Tebe nezapomenu, protože díky Tobě vím, že každé peklo má únikový východ, že je nad ním napsáno PŘÁTELSTVÍ, že není-li člověk sám, nikdy neprohraje," napsal.

Petra od dětství bojovala s nemocí motýlích křídel, odborně nazývanou Epidermolysis bullosa congenita (EBC), při níž se na kůži objevují bolestivé puchýře, které mohou vzniknout například při drobném tlaku nebo tření. Jde o nevyléčitelnou genetickou chorobu.

I přes těžkou nemoc ale život brala s nadhledem. "Svět není zvyklý na takovou chuť do života, a tak Ti zostra přistřihl křídla, ani to Ti však nezabránilo šířit kolem sebe entuziasmus po hrstech a humoru tolik, že si vždycky všichni říkali, kde se to v té holce bere," vzpomínal zpěvák na Petru Koudelkovou ve svém příspěvku. "A smála ses i teď, když jsi odešla," dodal.

[chooze:article;value:484768]

Podle deníku Blesk se Tomáš a Petra potkali v rámci akce organizace Debra, která lidem postiženým touto nemocí pomáhá. Později se sblížili, Klus ji vzal s sebou na turné a mluvil o ní jako o své sestřičce.

"Byla, jsi a budeš hvězdou na nebi splněných přání, protože teprve skrze přijetí křehkosti lze přijmout a ovládnout sílu bytí. Tvá mise, Andílku s motýlími křídly, byla nadmíru úspěšná a já jsem Ti nekonečně vděčný, žes mě zahrnula do kruhu svých přátel," zakončil Klus své instagramové rozloučení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tomáš Klus (@tomas_klus)

Tomáš Klus vzdal v písničce hold ženám. V klipu si zahrála i jeho maminka:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.