Tomio Okamura v Napřímo: Na Babiše se nezlobím, byl to úlet z nervozity

Premiér Petr Fiala (ODS) nastínil omezení vztahů se Slovenskem. "To, co dělá Fialova vláda je dětinské, ubohé a zoufalé. Slováci jsou náš nejbližší národ, prožili jsme spolu desítky let. Nová politická reprezentace Slovenska vzešla z demokratických voleb a premiér Robert Fico prosazuje přesně to, co sliboval ve volebním programu. Zpochybňovat výsledek demokratických voleb ve Slovensku je hodně za hranou," řekl Okamura.

K rozhodnutí českého kabinetu přerušit konzultace se slovenskou vládou Fiala dospěl kvůli rozdílným postojům obou zemí ke konfliktu na Ukrajině. "Stává se z toho zamrzlý konflikt, zbytečně tam umírají lidé. SPD je jako jediná strana ve Sněmovně proti zasílání zbraní na Ukrajinu. Teď se dokonce chce diskutovat o českých vojácích na Ukrajině, my nechceme Česko zatahovat do války. Hrozí světová válka a já žádám politiky ostatních stran, aby přestali zatahovat Česko do války, která není naše," zdůraznil šéf SPD.

[chooze:article;value:545087]

​Strany se už pomalu připravují na volby do Sněmovny v roce 2025. Okamura prozradil, že Andreji Babišovi (ANO) už odpustil, že ho označil za politického podnikatele. "Já se na nikoho nezlobím. Ony vždycky někomu ujedou nervy. Všichni ví a už to bylo dávno prošetřeno, že jediné, co mám z politiky, je poslanecký plat. Po vstupu do politiky jsem si mnohonásobně pohoršil," řekl na svou obhajobu Okamura.

"To byl asi jen úlet ze strany Babiše, když byl nervózní. Já to přejdu, protože chci spolupracovat na tom, abychom ukončili Fialovu vládu a Česko vrátili do normálu. Ve Sněmovně jiná opozice není. Není to o odpuštění, já chci komunikovat, chci spolupracovat a doufám, že hnutí ANO bude spolupracovat také. Já nic špatného o Andreji Babišovi říkat nebudu," doplnil.

[chooze:article;value:545810]

​Do médií unikl e-mail, ve kterém Andrej Babiš nazval nelichotivým přízviskem ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti). "Já nevím, na koho má složku, já jsem na nikoho složky nesbíral. V každém případě osobní útoky na rodinu a děti, to já jsem kolikrát zažil od politiků. Například poslanec Kolář z TOP 09 a jeden poslanec z KDU-ČSL nafotili moje bydliště a zveřejnili ho na internetu přesto, že ví, že tam bydlí můj syn a rodina, aby poštvali politické oponenty proti mému bydlišti. To jsou fašistické metody," nelíbí se mu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.