Toníček (3) kvůli leukémii chodí na chemoterapie. Pomáhá mu Dobrý anděl

"Hrozně hrozně moc bych chtěla poděkovat všem Dobrým andělům," sdělila maminka Toníčka Lucie Burkoňová. Pomoc, která mění životy a změnila i život malého Toníčka. I přesto, že se rodiče dlouho zdráhali říct si o pomoc, díky dobrým andělům se nakonec mohli soustředit na to nejdůležitější, na léčbu milovaného syna.

To, že je s Toníčkem něco v nepořádku zjistili rodiče zhruba v devátém měsíci. Na těle se mu začaly objevovat červené flíčky a za uchem se udělala boulička. Po sérii vyšetření přišla zdrcující zpráva.

[chooze:article;value:529920]

"Řekli nám: Toníček má necelých 200 tisíc bílých krvinek, což nám bylo asi taky jasné, že to je leukémie. Byl to šok, žádný rodič nechce slyšet, že jeho dítě trpí nějakou nemocí," popsala maminka.

Toníčka čekal velmi dlouhý pobyt v nemocnici, má za sebou nekonečné týdny chemoterapií a biologickou léčbu. "Oni mu po nějaké době dělali odběr kostní dřeně a odběr lumbální punkce a tam právě zjistili relaps, že se mu leukémie vrátila," uvedla maminka.

Toníčka tak čekala ještě silnější léčba. Malé tělíčko ji snášelo špatně. "Krvácel z nosu, zvracel krev, byl úplně zničený, to bylo pro mě už nad moje síly," poznamenala maminka. Poté 28. prosince 2021 podstoupil transplantaci kostní dřeně.

[chooze:article;value:529131]

Toníček místo skotačení s kamarády dlouho znal jenom nemocniční lůžko, vůni dezinfekce a čistotu. Bral nespočet léků a extrémní čistotu rodiče museli nakonec dodržovat i doma.

I když už Toníček chodí ven a užívá si dětská hřiště, uklízení pořád patří k jeho nejoblíbenějším činnostem. Dobrým andělem se můžete stát i vy. Stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.dobryandel.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.