TOP 09 má nové vedení. Předsedkyní je Pekarová Adamová, místopředsedou Válek

Markéta Pekarová Adamová v sobotu obhájila post předsedkyně strany TOP 09. Na celostátním sněmu, kde si strana volí nové vedení, získala 142 ze 177 hlasů. V boji o pozici šéfa strany přitom neměla žádného vyzyvatele.

Staronová předsedkyně ve svém projevu varovala především před přehnanou sebejistotou stany i vlády, jíž je TOP 09 součástí. "Neměli bychom žít v iluzi, že naprosto vše děláme dobře a pouze špatně komunikujeme. Pokud propadneme sebeklamu o vlastní neomylnosti, velmi brzy na to doplatíme," upozornila Pekarová Adamová.

[chooze:article;value:528980]

​Změna se však odehrála na postu prvního místopředsedy. Do pozice, kterou doposud plnil senátor Tomáš Czernin, si straníci zvolili ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Proti němu měl původně kandidovat poslanec Jan Jakob, ten ale nominaci nakonec odmítl a podpořil Válka.

Strana si také už zvolila nové řadové místopředsedy. Pozice obsadili Tomáš Czernin, Ondřej Havel, Michal Kučera a Martina Ochodnická.

Výsledky voleb ostatních členů předsednictva strana oznámila krátce před 17 hodinou. TOP 09 obsadila všech sedm míst, která její předsednictvo má. Předsednictvo nově tvoří Herbert Pavera, Jakub Lepš, Pavel Svoboda, Radovan Auer, Pavel Kounovský, Pavel Klíma a Michal Vozobule. Lukáš Řádek, který také kandidoval, získal dostatek hlasů ke zvolení, kvůli nedostatečné kapacitě se ale do předsednictva nedostal.

Strana bude ještě vybírat členy výkonného výboru či celostátní revizní komise. Jednání, které se koná v hotelu Clarion v Praze, má skončit okolo 21. hodiny.

Podle Markéty Pekarové Adamové má TOP 09 plán, jak podpořit českou ekonomiku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.