TOP 09 se obula do Bartoše. Pekarová Adamová žádá speciální jednání

"Předsednictvo TOP 09 je silně znepokojeno průběhem implementace digitalizace stavebního řízení, za níž nese plnou zodpovědnost vicepremiér Ivan Bartoš," uvedla strana v prohlášení, které na sociální síti X sdílela její předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

TOP 09 tak vyvolá jednání v rámci koalice, na němž požaduje od Bartoše předložení řešení stávající situace včetně harmonogramu. 

"Ten největší update, který byl z našeho pohledu i z pohledu těch, kteří se systémem pracují, nejdůležitější, udělali už minulý týden. Zejména jsou to automatizované procesy, pokud je více účastníků řízení, tedy automatické načítání těchto účastníků do systému. Velkým tématem jsou stále šablony, to jsou automatické dokumenty, které jsou vytvářeny v případě, že úřad učiní nějaké rozhodnutí," prohlásil Bartoš na úterním brífinku.

[chooze:article;value:570286]

Bartoš se dříve za problémy při digitalizaci omlouval. Už na začátku srpna se do něj pustili i jiní koaliční partneři. "Digitalizace stavebního řízení zatím není zvládnutá, je to obrovský problém," prohlásil místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS).

"Koncem srpna bude, co do požadavků a komfortu, prostě stabilní," slíbil dříve předseda Pirátů.

Systém stavebního řízení má stále nedostatky. Někdy znemožňují práci, říká tajemník městského úřadu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.