Toužíte po dobrodružství a poznání?

Maroko

Maroko je čarokrásná země plná rozmanitých chutí, vůní, pestrých barev a neobvyklých zážitků. Nabízí ruch velkoměsta, historii, dobrodružství v poušti, úchvatné pohoří a možnost koupání a surfování v oceánu. Můžete ji procestovat na poznávacím zájezdu nebo se ubytovat v luxusním hotelu v Agadiru a podnikat výlety s česky mluvícím delegátem CK Blue Style.

Agadir

Pouhé 4,5 hodiny letu z Prahy vás přivedou do Agadiru. Město, jehož název znamená „opevněná sýpka“, se od 70. let proměnilo v moderní velkoměsto s luxusními hotely a restauracemi jako La Scala a Pure Passion. Můžete navštívit tržnici Souk El Had nebo si užít lázně a masáže v Coeur de Nature.

Po ničivém zemětřesení v roce 1960 byl Agadir znovu vybudován. Jediný pozůstatek původního opevnění Kasbah je dnes dostupný lanovkou, odkud můžete sledovat nádherný západ slunce. Ubytování přímo v centru nabízí například hotel Les Dunes D’or s all inclusive stravováním, animačními programy, masážemi, wellness centrem a nedalekým golfovým hřištěm.

Vysoký Atlas – Rajské údolí 

Nabízí množství panoramatických výhledů a soutěsek. Projdete se nádhernou přírodní lokalitou, národním parkem Paradise Valley. Cestou uvidíte arganové stromy, v jejichž korunách se pasou kozy, ochutnáte proslulé tažíny, prohlédnete si manufakturu na opracovávání fosílií nebo můžete navštívít vodní kavárnu. Zpět se vrátíte přes arganovou kooperativu, kde určitě nakoupíte řadu blahodárných produktů a dárků, čímž i podpoříte místní ženy, které zde pracují.

Toužíte po dobrodružství a poznání? Vyberte si zájezd Velký okruh Marokem. Během osmi dnů navštívíte nejzajímavější místa, historické památky a úžasné přírodní scenérie, včetně míst natáčení slavných filmů jako Gladiátor nebo Babel. V rámci zájezdu objevíte skryté perly této úžasné země a zažijete její pravou tvář.

Marrákeš

Je podmanivé město, které si zamilujete. Na náměstí Jemaa el-Fna uvidíte fakíry s hady a kejklíře, v souku nakoupíte keramiku a parfémy. Nezapomeňte navštívit honosný palác Bahia a botanickou zahradu Jardin Majorelle, kterou obnovil Yves Saint-Laurent. Milovníci módy by měli zavítat do muzea věnované jeho dílu. Pokud jste gurmáni, doporučujeme restauraci Dar Essalam. „Na večeři si dejte rezervaci do restaurace Safran by Koya, kde na vás bude čekat výborné jídlo a tanečnice, které roztančí i hosty, a tak bude kolem půlnoci tančit a zpívat celá restaurace,“ doporučuje expertka na cestování a obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Casablanca

Největší marocké město s přístavem je známé filmem stejného jména, který se ovšem natáčel v Hollywoodu. Nejvýznamnější památkou je mešita Hassana II. od francouzského architekta Michela Pinsea.

Maroko nabízí nezapomenutelné zážitky a okouzlí vás svou rozmanitostí. Ať už se rozhodnete navštívit další města jako Essaouiru, Takhazout, Fes, Ifrane či Ourzazate, nebudete litovat, každé má své unikátní kouzlo. Po návratu domů budete vzpomínat na pohostinnost berberských i arabských obyvatel, na všechny omamné vůně a barvy a v uších vám budou znít pro Maroko tak typické podmanivé tóny a zvuky. Maroko, které zažijete, vám z paměti nikdo nevymaže. A rádi se sem opět vrátíte.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.