Továrnou na vojenské vybavení v Íránu otřásl výbuch. Měly útočit drony

Íránské ministerstvo obrany v neděli informovalo o útocích bezpilotních dronů. Odehrály se v íránském městě Isfahán. Zasažena byla tamní továrna na vojenské vybavení. Podle deníku CNN drony na továrnu zaútočily okolo půl jedenácté večer tamního času.

Jeden z dronů byl zasažen protivzdušnou obranou. "Další dva byly chyceny do obranných pastí a vyhozeny do povětří. Tento neúspěšný útok si naštěstí nevyžádal žádné ztráty na životech a způsobil drobné škody na střeše továrny," uvedlo ministerstvo v prohlášení zveřejněném tamní tiskovou agenturou IRNA.

Útok dronů údajně selhal proto, že tamní obranný systém byl v pohotovosti. Íránské obraně se tak podařilo sestřelit tři drony. Útok si nevyžádal oběti na životech, způsobil pouze škody na střeše továrny. Žádné zařízení v továrně údajně nepoškodil.

[chooze:article;value:483525]

​K útoku se zatím nikdo nepřihlásil a tamní ministerstvo obrany neinformovalo o žádných podezřelých. Už dlouhodobě ale panuje napětí mezi Íránem a Izraelem. Podle deníku VOA například v červnu Írán informoval o tom, že zatkl sabotážní tým složený z řad kurdských ozbrojenců pracujících pro Izrael, kteří plánovali vyhodit do povětří centrum obranného průmyslu v Isfahánu.

Oznámení přišlo v době zvyšujícího se napětí právě s Izraelem. Země se neshodnou zejména kvůli íránskému jadernému programu. Izrael tvrdí, že Írán usiluje o vývoj jaderných zbraní. Teherán to ale popírá.

Írán zruší mravnostní policii. Jedná se tak o velký úspěch:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.