Tragédie, která zničila dvě rodiny. Alex (†8) zemřel, obviněný mladík se sesypal

Páteční tragédie ve Velké Rači na Slovensku od základů změnila životy hned dvou rodin. Smrt osmiletého Alexe zdrtila nejen jeho příbuzné, ale i 19letého mladíka, který dítě srazil na lyžích.

Sousedi z obce Terchová, kde 19letý Jakub žije, neřeknou o mladíkovi křivé slovo. Popisují ho jako slušného chlapce. Fotbalistu, který se snaží pomáhat svým rodičům. Lidé z jeho okolí věří, že svého činu lituje.

Celá rodina se drží v ústraní. Chlapec se podle příbuzných zhroutil a je ve velmi špatném psychickém stavu. Po fatální srážce prý z místa neutekl. Stál na svahu a plakal, informuje TV Markíza.

[chooze:article;value:490279]

​Na obviněného mladíka se nezlobí ani Alexova matka. "Mohlo se to stát komukoliv a kdykoliv. Myslím si, že do konce života si to ponese s sebou. A nevíme, jak strašlivě. Zabít člověka a žít s tím, to je hrozné," prohlásila truchlící žena s tím, že zničené jsou nyní životy obou rodin.

Upozornila, že nikdo nechodí na svah s úmyslem někoho zranit, nebo dokonce zabít. "Mnohokrát jsem spadla a také jsem mohla někoho zranit. Na toto mnoho lidí zapomíná, že vidí jen jednu stranu a odsoudí ji. Ale i druhá strana musí zažívat něco hrozného, proto soucítím i s jeho rodinou," dodala matka zesnulého chlapce.

Jediné, co nyní chce, je, aby se nešťastná událost stala mementem pro všechny. Doufá, že lidé budou na sjezdovkách kvůli této tragédii opatrnější.

[chooze:article;value:489955]

​Kamery nezachytily samotný střet. To, co mu předcházelo, už ale ano. Lyžař měl jet podle mluvčího areálu po černé sjezdovce nepřiměřeně rychle, a na dítě pod horizontem kopce tak nestihl včas zareagovat. Policisté mladíka obvinili z usmrcení.

"Na základě dosud provedeného vyšetřování bylo zjištěno, že na lyžařském středisku Velká Rača-Oščadnica v části Lalíky měl jezdit na lyžích sjezdem z horní části sjezdovky, kde před jejím zlomem do prudšího klesání z dosud přesně nezjištěných příčin narazil zezadu do nezletilého lyžaře. Nezletilý utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedla policejní mluvčí Zuzana Šefčíková.

Uctít památku osmiletého Alexe přišli ve středu na hřbitov do malé obce Trstín nejen jeho nejbližší, ale také hasiči, které Alex zbožňoval a pravidelně je navštěvoval. Na počest chlapce se okolím rozezněly hasičské sirény. Spolužáci do nebe vypustili balónky.

[chooze:gallery;value:30423]

Alexe na poslední cestě vyprovodily sirény hasičů i balónky. Lyžaře obvinili:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.