Tragédie na cestě do Bratislavy. Mladík vypadl z jedoucího rychlíku, neměl šanci

Pád z vlaku v obci Cífer na Slovensku stál v úterý život 22letého mladíka. Podle slovenské policie měl vypadnout ze dveří jedoucího rychlíku na trati spojující Trnavu s Bratislavou.

"Podle prvotních informací měl mladík jet v ranním rychlíku, který směroval z Martina do Bratislavy. Krátce poté, co vlak přibližně v 07:15 ráno opustil železniční stanici Trnava, se měly z doposud nezjištěných důvodů otevřít za jízdy dveře a muž z jedoucího vlaku vypadl. Bohužel při pádu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," uvedli k tragédii policisté.

[chooze:article;value:543782]

Co přesně jeho vypadnutí předcházelo, zatím strážci zákona zjišťují. "Policie žádá mladou svědkyni, která událost oznámila průvodčí, případně další svědky, aby se přihlásili na policii a pomohli tak objasnit okolnosti této tragédie," vyzývají občany.

Policisté dále oznámili, že zahájili trestní stíhání pro přečin zabití. Mezi pracovní verze vyšetřovatelů patří jak technická závada, tak i cizí zavinění. Podle televize Markíza byl z těchto důvodů vlak dostaven a podroben expertnímu zkoumání.

Vlak U Bělčic na Strakonicku srazil několik lidí. Dva z nich jsou po smrti (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.