Tragédie na Kanárských ostrovech. Žena nepřežila havárii vodního skútru

Tragická nehoda se odehrála v sobotu odpoledne u pláže Anfi del Mar na turisty oblíbeném ostrově Gran Canaria. Podle webu Guide To Canary Islands obdržely úřady v městečku Morgán zprávu o srážce vodního skútru s vlnolamem v sobotu krátce po třetí hodině odpoledne. Na místo vyrazily záchranné složky, které zmobilizovaly pohotovostní službu Kanárských ostrovů. U nehody zasahovali také hasiči a policisté. 

Když záchranáři dorazili na místo, zjistili, že 28letá žena je těžce zraněná. Vzápětí se jí zastavilo srdce. Její život nezachránila ani kardiopulmonální resuscitace, kterou záchranáři ihned začali provádět. 

Podle informací Koordinačního střediska pro mimořádné události a služby ji po neúspěšných záchranných manévrech záchranáři na místě prohlásili za mrtvou, píše portál Canarian Weekly. Její tělo tak bylo předáno koronerovi, proběhne pitva.

[chooze:article;value:551909]

Tamní úřady zatím neposkytly žádné další podrobnosti k tragédii ani informace o totožnosti nebo národnosti tragicky zesnulé ženy. Její rodině a přátelům ale vyjádřily nejhlubší soustrast.

Jak připomíná britský deník Mirror, další tragická nehoda na vodním skútru se odehrála vloni v Turecku. 11letá dívka z Velké Británie si tehdy užívala jízdu se svým otcem, když do nich před zraky členů rodiny vrazil jiný skútr, nad kterým jeho řidič ztratil kontrolu. Dívenku tehdy záchranáři převezli do nemocnice, kde svým zraněním podlehla.

Protesty na Kanárských ostrovech. Lidem se nelíbí extrémní turismus v zemi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.