Tragédie na Slovensku. V domě přežil jen pejsek Tobík

Policie v Trenčíně vyšetřuje okolnosti smrti 60letého muže a 65leté ženy, které v pondělí našli v rodinném domě bez známek života. Muž ležel v ložnici a žena v koupelně. Příbuzní pár začali hledat, když se jim neozýval po silvestrovské oslavě. 

Podle slovenské televize Markíza byla žena tamní květinářka. Muž u ní bydlel jen pár týdnů, zatímco si předělával svůj byt. Soudní pitva už potvrdila, že pár se otrávil oxidem uhelnatým.

[chooze:article;value:482341]

​Policie uvedla, že partneři si zřejmě zapálili v krbu a udusili se. Jediný, kdo neštěstí přežil, je zhruba pětiletý pes Tobias, kterého záchranáři našli v jiném pokoji. O psa se nyní stará sousedka. "Je smutný a snaží se jít do svého domu," popsala žena. Pejsek by měl nakonec skončit u jedné z dcer mrtvé ženy.

​Policie kvůli této události důrazně varuje před nebezpečím, které je spojené s tzv. tichým zabijákem neboli oxidem uhelnatým. "Pokud máte doma krb, kotel, případně plynový ohřívač, tak byste měli vědět o tichém zabijákovi, který vám může způsobit i smrt. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, a to z důvodu, že nemá žádnou vůni a není vidět," uvedla policie. Důležitá je proto pravidelná kontrola a údržba.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.