Tragédie v Alpách. Snowboardistka z Česka (†24) zemřela po pádu do rokle

Tragicky vyhasl v úterý mladý život v rakouských Alpách. Čtyřiadvacetiletá snowboardistka při jízdě v letovisku Zell am See okolo poledne spadla do hluboké rokle. Na jejím dně uvízla v horském potůčku a nemohla se dostat ven.

Její společník, který se s ní na sjezdovku vydal, ji zaslechl křičet z rokle. Neviděl však, kde přesně skončila. Obrátil se a sjel dolů do údolí a zalarmoval horskou službu. Problémem byla i jazyková bariéra mezi společníkem snowboardistky a horskou službou, kvůli které museli sehnat tlumočníka, uvedl portál Salzburger Nachrichten.

[chooze:article;value:488887]

I kvůli tomu trvalo záchranářům dlouho, než uvízlou ženu našli. Na pátrání se podílelo 22 členů horské služby, čtyři psi a vrtulník. Ze vzduchu viděli záchranáři stopu po snowboardu ztracené Češky, podle které ji nakonec okolo půlnoci vystopovali.

Bylo však už příliš pozdě. Mladá žena už byla mrtvá. Za příčinu smrti označili záchranáři ledovou vodu v potoce, ve kterém několik hodin ležela. Kvůli nebezpečným podmínkám a terénu ji nemohli ještě během noci vyzvednout a museli počkat do rána.

Podle záchranářů se nehoda stala mimo sjezdovku. Snowboardistka i její společník měli dokonce ze sjezdovky úmyslně vyjet a ocitnout se tak na neupravené trati plné kamení. I proto byla záchrana velmi obtížná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.