Tragédie v Bratislavě: Mladík zapálil 14 aut a pak i školu, kde sám uhořel

V budově školy začalo hořet kolem 2. hodiny ráno. Na místo hned vyrazili hasiči. "Po uhašení zpozorovali ve vyhořelých místnostech tělo muže bez známek života. Přivolaný soudní lékař na místě konstatoval smrt," řekla podle webu TVNoviny.sk mluvčí bratislavských policistů Jana Šimunková. Vyšetřovatel potvrdil, že požár někdo založil úmyslně.

"Můžeme potvrdit, že jsme na tísňové lince 155 přijali informace o tom, že se po uhašení požáru našlo ohořelé tělo," doplnila mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotnické služby Alena Krčová.

Jako první o případu informoval web Štandard.sk. Ten uvedl, že se jednalo o bezproblémového osmnáctiletého chlapce, který vyučování zvládal na výbornou. Právě dokončil předposlední ročník gymnázia. Do budovy školy se dostal po žebříku a rozbitým oknem.

Hořela i auta

Ještě předtím měl ale mladík zapalovat také auta. "V důsledku požáru založeného neznámým pachatelem došlo v soukromém areálu firmy k požáru šesti motorových vozidel a před areálem firmy k zapálení dalších osmi motorových vozidel," citovaly TVNoviny.sk policejní mluvčí Šimunkovou.

[chooze:article;value:511369]

​Mladík se měl po slovenském hlavním městě přesouvat na skútru. Co ho k činům vedlo, policie zjišťuje. "Vzhledem k probíhajícím úkonům není možné poskytnout bližší informace," dodala Šimunková.

O té samé škole se na Slovensku mluvilo nedávno. Navštěvoval ji totiž tehdy 19letý mladík, který vloni v říjnu před bratislavským gay barem Tepláreň zastřelil dva lidi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.