Tragédie v Brně. Při požáru stavebních buněk zemřelo osm lidí

Hasiči ze tří jednotek vyjeli v noci ze středy na čtvrtek k požáru unimobuněk v Plotní ulici v Brně-Komárově. Při rozebírání konstrukce a dohašování požáru objevili v troskách lidská těla. "Zásah byl ukončen okolo sedmé hodiny. V požářišti jsme bohužel našli osm těl. Je to asi nejtragičtější zásah na jižní Moravě za posledních minimálně 15 let," sdělil k zásahu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

[chooze:gallery;value:31503]

"Zasahovali jsme u soustavy dvanácti propojených unimobuněk. Požár byl nahlášený krátce před půl třetí ráno. Na místo jsme přijeli během šesti minut, nicméně objekt už byl při našem příjezdu plně zasažen požárem. Kromě čtyř hasebních proudů jsme nasadili také pilu a rozřezávali jsme mříže, které byly na oknech," popsal Mikoška zásah. 

Objekt byl podle Mikošky dlouhodobě opuštěný. Je proto pravděpodobné, že šlo o lidi bez domova. "Jen o pár stovek metrů dál došlo v roce 2020 k požáru vagónu, kde zemřeli čtyři lidé. Taky šlo o lidi bez domova," doplnil.

[chooze:article;value:502272]

​Příčiny požáru i výše škody jsou v šetření. "Na místě bohužel zemřelo osm osob. Dopoledne proběhne ohledání místa tragédie. Společně s hasiči budeme pracovat na zjištění příčin požáru s tragickými následky," okomentoval případ policejní mluvčí.

Záchranáři k požáru vyslali tři jednotky. Vyrazily tam také hlídky městské policie. "Na místě ale nebyl nikdo, komu bychom mohli pomoci," řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

"Dvě naše hlídky poskytovaly hasičům součinnost přibližně od půl třetí. Především se staraly o to, aby se nikdo nepovolaný nedostal do blízkosti plamenů, a usměrňovaly dopravu. Těmto činnostem se věnovaly do půl čtvrté ráno," sdělil pak mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.