Tragédie v chorvatském akvaparku. Dítě už se z vody nevynořilo

Tragédie se odehrála v akvaparku Shhhuma u vesnice Velika v Požežsko-slavonské župě v Chorvatsku. Utopil se tam 12letý chlapec. Podle portálu Dnevnik na koupaliště přijel na výlet se svým sportovním klubem ze sousední župy. Domů už se ale nevrátil.

Pod hladinou měl zmizet ve čtvrtek kolem poledne. Ve 12:33 na místo vyrazila záchranka. I přes dlouhotrvající resuscitaci se ale chlapce nepodařilo oživit. Tím, co jeho smrti předcházelo, se teď zabývá policie.

[chooze:article;value:564251]

Ke smutné události už se vyjádřil také provozovatel akvaparku, společnost Vinota. "Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině zesnulého, jeho přátelům a všem, kterých se tato nehoda dotkla," cituje její vyjádření tamní rádio Vallis Aurea.

"Jsme si vědomi, že tato tragická událost znepokojila veřejnost, a chceme potvrdit naši plnou připravenost spolupracovat s kompetentními orgány za účelem zjištění všech okolností, které vedly k této tragédii. Zajištění bezpečnosti všech našich návštěvníků je vždy naší nejvyšší prioritou a přijímáme veškerá nezbytná opatření k udržení nejvyšších standardů bezpečnosti a kvality," dodal provozovatel.

Chorvatsko není jen moře. Štáb televize Nova si vyzkoušel adrenalinové sporty:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.