Tragédie v letadle. Při turbulencích zemřel člověk, zraněných jsou desítky

[chooze:gallery;value:35940]

​V letadle aerolinek Singapore Airlines mířícím z Londýna do Singapuru zemřel člověk kvůli silným turbulencím, informovala společnost. "Singapore Airlines vyjadřuje hlubokou soustrast rodině zesnulého," uvedla podle BBC. Bangkokské úřady tvrdí, že 73letý Brit zemřel pravděpodobně na infarkt.

Na palubě Boeingu 777-300ER bylo 211 pasažérů a 18 členů posádky. Po turbulenci je podle CNN zraněných 71 pasažérů a jeden člen posádky. V nemocnici skončila i manželka oběti. Sedm lidí je v kritickém stavu. Mezi pacienty jsou občané Malajsie, Spojeného království, Nového Zélandu, Španělska, USA a Irska. Podle posledních informací se mezi cestujícími nenacházel žádný Čech.

[chooze:article;value:553846]

Cesta z londýnského letiště Heathrow na singapurské letiště Changi měla podle původního plánu trvat zhruba 13 hodin. Kvůli nepříznivým podmínkám ale museli letadlo odklonit. Podle pasažérů se najednou naklonilo nahoru a všechno se začalo třást. Následně velmi prudce kleslo. Lidé, kteří nebyli připoutaní, se tak silně bouchli do hlavy.  Nakonec v 10:45 hodin našeho času přistálo v thajském Bangkoku.

"Naší prioritou je poskytnout veškerou možnou pomoc všem cestujícím a posádce na palubě letadla. Spolupracujeme s místními úřady v Thajsku na zajištění nezbytné lékařské pomoci a vysíláme do Bangkoku tým, který poskytne další potřebnou pomoc," napsaly aerolinky. 

Horor na palubě. Letadlu se nevysunul podvozek, pilot musel rychle jednat (13/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.