Tragédie v Ostravě. Školačka spadla z mostu na silnici, na místě zemřela

Dívka spadla v pondělí kolem půl deváté ráno z mostu na ulici Výškovická, který překlenuje ulici Rudnou. Policie se původně k věku oběti nevyjádřila, až dodatečně uvedla, že se jedná o nezletilé děvče.

Záchranáři byli podle jejich mluvčího Lukáše Humpla na místě během čtyř minut, dítěti ale už pomoci nedokázali. "Dívka školního věku nejevila známky života a první pomoc jí záhy začal poskytovat svědek události a následně posádky ZZS, které zahájily rozšířenou resuscitaci. Za pokračující nepřímé srdeční masáže zajistily dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, vstupy do kostní dřeně pro podávání léků," prozradil. 

[chooze:article;value:539335]

"Ani po desítkách minut poskytování vší dostupné péče se však nepodařilo obnovit krevní oběh pacientky. Na místě podlehla poraněním, která utrpěla, a lékař musel konstatovat její smrt," dodal Humpl. 

Policisté se nyní zabývají okolnostmi jejího pádu. "Můžeme sdělit, že na jejím pádu z mostu neměla podíl cizí osoba. Vzhledem k věku a pozůstalé rodině nebudeme sdělovat bližší informace," dodala policejní mluvčí Eva Michalíková.

​Kvůli neštěstí bylo dopoledne nutné uzavřít Rudnou ulici ve směru na Porubu. Přes most nad Rudnou ulicí, která je jednou z důležitých dopravních tepen v Ostravě, vede rovněž vytížená několikaproudá silnice.

Most přes Rudnou ulici na mapě:

Kvůli nehodě v Praze z minulého týdne bylo nutné do nemocnice odvézt i malé dítě. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.