Tragédie v polských jeslích. Tříleté dítě se udusilo hroznovým vínem

Tříleté dítě zemřelo v úterý v jeslích ve východopolském Řešově. Podle informací tamního rádia RFM se mělo při jídle zadusit hroznovým vínem. "Pracovnice jeslí přispěchaly dítěti na pomoc. Z jeho krku se jim však podařilo dostat jen část bobule," popsal děsivou scénu reportér.

Dítěti nepomohla ani přivolaná záchranná služba. Záchranáři se jej měli pokoušet oživovat dlouhé minuty. Bohužel ale neúspěšně.

Úřady jsou na informace o tom, co se na místě odehrálo, spíše skoupé. "Mohu pouze potvrdit, že policie zasahovala v jedněch z řešovských jeslí," nechala se například slyšet mluvčí oblastní policie Magdalena Žuková.

[chooze:article;value:512825]

"V tuto chvíli mohu jen potvrdit, že se taková událost odehrála v jedné ze školek v Řešově. Vyšetřovatelé zajišťují stopy, které pomohou určit průběh a okolnosti události," sdělil pak k úmrtí dítěte televizi TVN zástupce okresního prokurátora Arkadiusz Jarosz.

Potvrdil také, že byla nařízena pitva. "Vzhledem k povaze případu a v zájmu rodiny nebudeme dnes poskytovat žádné další informace," dodal.

Záchranáři varují: Dítě se může utopit i v hloubce několika centimetrů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.