Moderní bydlení

Tragédie v Praze. Otce tří dětí zabili přímo na ulici

Kriminalisté z oddělení vražd a pražští policisté vyšetřují tragický případ, který se stal v noci ze soboty na neděli na Národní třídě. Podle mluvčího policie Jana Daňka se potkaly dvě skupiny turistů, které byly na víkend v Praze. "Nejprve vše probíhalo v klidu a turisté si normálně povídali. Pak mezi nimi došlo k roztržce a jeden z nich druhého udeřil lahví vodky do hlavy. Úder byl tak silný, že se poškozený okamžitě sesunul k zemi a následně bohužel v nemocnici zemřel," popsal mluvčí událost. 

Kriminalisté hned začali pátrat po údajném pachateli, protože měli obavu, že brzy odjede z Česka. "Rozjelo se rozsáhlé pátrání a po několika hodinách se jim povedlo podezřelého dopátrat a zadržet před hotelem v Praze 2, kde bydlel," dodal Daněk s tím, že mělo jít o 26letého muže. Ten je nyní stíhaný pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, kdy mu v případě odsouzení hrozí až 16 let odnětí svobody, jelikož následkem byla způsobena smrt.

Rodina v šoku

Muž, který po útoku na Národní třídě zemřel, se jmenoval David Richards a do Prahy přijel na víkend s přáteli. Doma v jižním Walesu po něm zůstala partnerka Jola a tři malé děti, čtyřletá Aurora, dvouletý Bear a teprve rok stará Vienna, uvedl britský deník The Mirror

[chooze:article;value:575488]

​David se podle rodiny ve čtvrtek večer vrátil z rodinné dovolené a hned v pátek zamířil do Prahy na rozlučku se svobodou svého blízkého přítele. Kolem 22. hodiny rodině zavolal Davidův kamarád, aby co nejrychleji přiletěli do Prahy. Všichni prý do poslední chvíle doufali, že se David ze svých zranění dostane. Během odpoledne ale byly přístroje, které ho udržovaly při životě, vypnuty.

Žádná bitka

Dle blízkých přišla osudná rána lahví od vodky zničehonic. "Nebyla to žádná bitka, jak si někteří lidé myslí. David mluvil s místními obyvateli na ulici, když dostal ránu zezadu do hlavy," uvedla rodina. První pomoc mu prý hned na místě poskytl francouzský kolemjdoucí.

Tragickou situaci podle rodiny ještě zhoršil přístup českých úřadů, který prý nebyl moc příjemný a nápomocný. "Měli jsme hrozný zážitek a i když jsme žádali o pomoc, tak oni se na nás jen dívali prázdným pohledem," stěžovala si rodina. Někteří její členové stále zůstávají v Praze a čekají na úmrtní list.

Česká policie již záběry útoku zveřejnila. Na videu ve zhoršené kvalitě je vidět skupinka mužů, mezi kterou vypukne potyčka. Následně po krátkém incidentu zůstává jeden z mužů ležet na zemi. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.