Tragédie ve Švédsku. Jízda na horské dráze se proměnila v hororový zážitek

Jeden mrtvý a nejméně devět zraněných, včetně dětí – to jsou následky nehody na horské dráze ve stockholmském zábavním parku Gröna Lund. "Evakuujeme návštěvníky parku a zahajujeme vyšetřování," dodala k nehodě mluvčí tamní policie. Zemřít údajně měla 38letá žena. Tři lidé jsou pak zraněni těžce.

Co přesně se na místě stalo, není jasné. "Na atrakci Jetline došlo k vážné nehodě. Spolupracujeme se záchrannými složkami. Park je až do odvolání uzavřen," píše se pouze na webových stránkách parku.

Podle švédské televize SVT jeden z vozíků na dráze vykolejil a i s lidmi se zřítil k zemi. Další lidé měli zůstat na atrakci uvězněni. Výpovědi svědků se ale různí.

[chooze:article;value:510696]

"Dva lidé z vozíku vypadli a dopadli na zem. Třetí vypadl spolu s nimi, ale stihl se chytit jedné z podpěr," řekl pro deník Expressen jeden z návštěvníků parku s tím, že viděl, jak z vozíku upadla kolečka.

Atrakce Jetline dosahuje rychlosti až 90 km/h a v nejvyšším bodě je 30 metrů vysoká. Podle Sky News se na ní sveze více než milion lidí ročně. I kvůli tomu má být atrakce pravidelně a kontrolována, a to jak přímo parkem, tak i státem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.