Tragická bilance na silnicích Pardubického kraje: Tři mrtví a další vážně zranění

Bylo půl páté ráno, když hasiči dostali oznámení o výjezdu. Jeli k nehodě u Rabštejnské Lhoty na Chrudimsku. Řidička jela směrem na Slatiňany a její cesta skončila ve stromě.

Lékař záchranky okamžitě prohlásil ženu za mrtvou a hasiči měli co dělat, aby auto od kmenu vůbec oddělili. Vůz skončil na stromě naražený střechou.

[chooze:article;value:525893]

​Pro motocyklistu letěl vrtulník v neděli vpodvečer, a to do obce Telecí na Svitavsku. Patrně nezvládl řízení a skončil zraněný v příkopu. Následně putoval do nejbližší nemocnice.

Čelní srážka

A prakticky ve stejnou chvíli se čelně srazila dvě auta u Svitav  malý osobní vůz a nákladní s řepou. Řidič osobního auta zemřel na místě, vzápětí i jeho dospělá spolujezdkyně. Se zraněním skončilo i dítě, vrtulník ho transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V péči zdravotníků skončil i další spolujezdec.

Po srážce nákladní vůz skončil na boku, i o jeho šoféra se museli postarat záchranáři. Na pole se vysypala řepa, a aby mohla odtahová služba soupravu vrátit zpátky na kola, musel se náklad nejdřív vyložit.

[chooze:article;value:525738]

​Nehoda komplikovala dopravu několik hodin a podle policie zatím není zřejmé, kdo ji zavinil. Kriminalisté požádali hasiče, aby osobní auto převezli na policejní dvorek. Jeho torzo si nejspíš prohlédne i soudní znalec a zajímat ho bude, zda auto bylo po technické stránce v pořádku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.