Tragická dohra útoku v Mannheimu. Mladý policista v nemocnici zemřel

[chooze:gallery;value:36073]

​Německem v pátek otřásl hrozivý útok v Mannheimu, při kterém napadl útočník připravovaný mítink na tamním náměstí. Při útoku poranil nožem tři lidi, než ho stačila hlídkující policie zneškodnit ranami z pistole.

Mezi zraněnými byl i policista, kterého útočník zranil na krku. Záchranáři zraněné hned převezli do nemocnice, v pondělí však přišla smutná zpráva. Teprve 29letý policista podlehl následkům svých zranění, píše portál Merkur.

[chooze:article;value:558139]

K úmrtí se vyjádřil i protiislámský aktivista Michael Stürzenberger, který mítink pořádal a který byl s nejvyšší pravděpodobností hlavním cílem útoku. "Jsme hluboce zarmouceni zprávou o smrti odvážného policisty, který přišel o život rukou afghánského útočníka. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou, přáteli a kolegy," napsal na facebooku Stürzenberger, kterého útočník také zranil.

Útok odsoudil také předseda Ústřední rady muslimů v Německu Aiman Mazjek. "Smrt policisty v Mannheimu mě velmi zarmoutila. Kdokoli, kdo zaútočí na policistu, zaútočí na nás všechny a musíme se proti nim sjednotit," napsal na sociální síti X.

V Plzni někdo pobodal ženu. Policie dopadla podezřelého (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.