Tragická sobota na dálnicích. Nehoda pěti aut v Praze i zablokovaná D10

[chooze:gallery;value:35620]

"Pražští policisté spolu s dalšími složkami IZS nyní zasahují u dopravní nehody několika vozidel na 15,5 km dálnice D0," informovala policie na sociální síti X. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové se dohromady do nehody připletlo pět aut.

"Nehodu způsobil střet dodávky a osobního auta. Viník nehody v dodávce musel být vyproštěn a transportován vrtulníkem do nemocnice v Motole. Řidička osobního vozu s lehkými zraněními byla také přepravena do nemocnice," uvedla Kropáčová.

[chooze:article;value:551853]

"V péči jsme měli muže, kterého jsme po stabilizaci vitálních funkcí a odpovídající farmakoterapii transportovali do traumacentra," potvrdil mluvčí záchranářů Karel Kirs.

Kvůli přistání vrtulníku museli policisté zastavit na místě dopravu. "V tuto chvíli je průjezdný pravý pruh. Kamiony jsou odkláněny na Jižní spojku," sdělila policejní mluvčí po 13. hodině. O dvě hodiny později už na dálnici provoz plně obnovili.

Nehodu řešili policisté i na Mladoboleslavsku. Na 33. kilometru dálnice D10 se totiž ve směru na Turnov srazily dva osobáky. "Profesionální hasiči z Benátek a Mladé Boleslavi vyprostili jednu zraněnou osobu, provedli protipožární opatření a úklid provozních kapalin. Ve 13:12 hodin byla dálnice zprůjezdněna," oznámili hasiči na síti X. Řidička vyvázla s lehkými zraněními.

[chooze:article;value:550537]

Na Zlínsku zase u Luhačovic narazil muž ve svém peugeotu do stromu. "Hasiči byli na místě za sedm minut od ohlášení události. Zraněnému řidiči poskytoval předlékařskou péči zdravotnický záchranář mimo službu, který projížděl kolem a hasiči s ním následně spolupracovali," uvedli hasiči na facebooku.

Zraněný řidič, který z dosud neznámých důvodů přejel do protisměru a vrazil do stromu, skončil v nemocnici.

Na jižní Moravě se v sobotu odpoledne srazila dvě auta. "Zasahujeme u dopravní nehody dvou osobních automobilů mezi obcí Velké Bílovice a Čejkovice. V místě je uzavřena silnice," sdělili hasiči. Na místě bylo pět zraněných lidí. Jeden z nich těžce.

Počet dopravních nehod roste. Hlavní příčinou je nepozornost řidičů (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.