Tragické nehody na silnicích: Jeden mrtvý u Loun, na Prachaticku zemřel spolujezdec

[chooze:gallery;value:32422]

"Silnice č. 28 u obce Louny na mostě přes Ohři je oboustranně uzavřena z důvodu smrtelné dopravní nehody," informovali hasiči v pondělí po 14. hodině na twitteru. Na místě musel přistát vrtulník záchranářů.

"Bohužel došlo k jednomu vážnému zranění, které bylo smrtelné. Další člověk s velmi vážnými zraněními byl přepraven vrtulníkem do traumacentra v Ústí nad Labem, třetí zraněný byl záchrankou převezen do mostecké nemocnice," řekl TN.cz mluvčí záchranářů Prokop Volejník.

V Jihočeském kraji zase na Prachaticku při tragické havárii Škody Felicie zemřel teprve 25letý spolujezdec. "Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič (nar. 2000) nepřizpůsobil pravděpodobně rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk, který se snažil vyrovnat, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu," popsala nehodu Štěpánka Schwarzová.

[chooze:article;value:513596]

Když přijeli policisté na místo, zůstal ve voze pouze spolujezdec. Řidiče vypátrali až dva kilometry od nehody. "Šel pěšky směrem do Lenory a byl zraněný. Provedli u něj dechovou zkoušku, která ukázala více než dvě promile alkoholu v dechu," uvedla Schwarzová. Odvezli jej tedy do nemocnice.

"Přesné příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody dále zjišťují prachatičtí dopravní policisté a kriminalisté. Na vozidle vznikla škoda ve výši 20 000 korun," doplnila policejní mluvčí.

Na konci června se na Lounsku převrátil kamion. Zablokoval hlavní tah z Prahy na Karlovy Vary:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.